Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kytopia Sessions: The T.S. Eliot Appreciation Society en The World of Dust

15 May 2016 @ 15:00 - 18:00

| €6

Na een toffe sessie met Aafke Romeijn en TIAN is het de beurt aan The T.S. Eliot Appreciation Society en The World Of Dust. De sessies worden weer opgenomen door 3voor12/Utrecht en Staplab.

In oktober 2016 brengt The T.S. Eliot Appreciation Society het tweede album Turn It Golden! uit. Er is hier weinig over van het spaarzame en rauwe geluid van het eerdere werk. Waar het eerste album ferm gegrondvest was in de Amerikaanse folk traditie, geven de nieuwe nummers een meer caleidoscopisch beeld, niet gebonden aan slechts één muziekstroming. Het album is hierdoor bijzonder gevarieerd, terwijl tegelijkertijd ieder nummer onmiskenbaar een nummer van The T.S. Eliot Appreciation Society is: van de John Fahey-achtige instrumentale folk van ‘Anne’s Lullaby’, via de rammelige pop van ‘The Fall’ tot de bijna hypnotische krautfolk van ‘The Grand Tour’. In de bij vlagen hallucinerende teksten worden verhalen verteld over mensen die zoeken naar betekenis in chaotische tijden.

The World of Dust is het soloproject van Stefan Breuer. In september verscheen het album Womb Realm: acht miniatuurtjes die Stefan opnam in zijn eigen studio, waarna zijn held Todd Tobias (bekend als producer van o.a. Guided By Voices) voor de aanvullende arrangementen zorgde. De intieme en bescheiden nummers zijn later aangevuld met tweede stemmen van onder anderen Toby Goodshank (The Moldy Peaches), Matthew Swann (Astral Swans), Thijs Kuijken (I Am Oak) en Julien Pras (Mars Red Sky). Met de collages die Stefan tijdens zijn shows vertoont lijkt hij door een sciencefiction-bril naar het verleden te kijken. Laat je op deze eerste Pinksterdag onderdompelen in de wereld van Breuer.

https://yourticketprovider.nl/events/12392-kytopia-sessions/

Details

Date:
15 May 2016
Time:
15:00 - 18:00
Cost:
€6